לתאילנד רציתי לטוס כבר לפני שנתיים, סגרנו טיסות ומלונות ואז… קורונה! אז המשכתי לפנטז וידעתי שאת תאילנד עוד אראה. ואכן, כך קרה בדיוק שנתיים אחרי שהקורונה הפציעה.

אמנם לפני שנתיים תכננו את המסלול הבא: בנגקוק-קוסמוי-קופנגן שכלל גם טיסות פנים, והפעם החלטנו לנסוע בטיסה ישירה לפוקט ולשהות בה את כל השבועיים שהיו לנו.

ידעתי שתאילנד בעייתית בנושא הללא גלוטן ואין שם ממש מודעות, לכן עשיתי כמה הכנות מראש, חקרתי ותשאלתי אנשים שהיו שם. אכן, זה היה מאתגר מאוד ולרגעים מתסכל אבל כל כך שווה את זה ואפילו מחכים לחזור! מדינה מדהימה עם שירות נפלא ונופים בין היפים בעולם, שלא תמיד זוכרים את מגבלות המזון ללא גלוטן שלנו. 

אוקיי, אחרי ההקדמה הזו אפרט הכל לפי נושאים ומדגישה שאנחנו משפחה שאוהבת גם מנוחה ולא באים במטרה להספיק כמה שיותר אטרקציות, אינדוודואלי לכל אחד/ת.

בדיוק שנה אחרי הטיול הזה חזרנו לקוסמוי וקופנגון- יש פוסט מפורט בבלוג.

טיסות

טסנו בטיסה ישירה של אל-על. במהלך הטיסה מחלקים 2 ארוחות- אחת בהתחלה ואחת בסוף. הארוחות מוגדרות “מופחתות גלוטן” ולא “ללא גלוטן”. ברור שמבחינתו אין דבר כזה מופחת גלוטן, אבל כוונתם היתה שהארוחות אינן סטריליות, כלומר יש סיכוי לזיהום משני של גלוטן. בהלוך היתה דיילת צליאקית שהזהירה אותי מפני “מרכיבים לא סטרילים” במנה, לדוגמא רוטב במנת עוף. צריך ממש לשים לב מה יש במגש. עם זאת, בכל חמגשית יש גם לחמניה ללא גלוטן ארוזה בנפרד ומשהו למרוח עליה.

מציינת ששדרגנו למחלקת Premium, בין מחלקת תיירים לעסקים (הזמנו ממש לפני עליית המחירים של סוף קורונה בפברואר 2022, כך שיצא לא יקר במיוחד) ובחמגשיות של הללא גלוטן (וגם של העם גלוטן) יש כמה תוספות לעומת מחלקת תיירים.

לטיסה ממליצה להביא תיק קטן בו: קרקרים, טוסט, חטיף מתוק, סוכריות חמוצות לבחילות וכל מה שהצליאקי אוהב כי הארוחות לא הכי מותאמות לילדים(: וזו טיסה של 11 שעות+ שהיה בשדות תעופה.

תאילנד פוקט ללא גלוטן
מנה "מופחתת גלוטן" באל-על

מלון

אנחנו אוהבי שקט ואיזורים לא הומים, אז בחרנו במלון די מרוחק מהמרכז (40 דקות נסיעה) ושהינו רק בו במשך שבועיים. המלון הוא Avani Mai Khao  שנמצא בצפון פוקט. בחרנו במלון הזה כי בוילה שהזמנו (יש אופציות לחדרים/סויטות/וילות) יש מטבח ומעטים המלונות בתאילנד שיש בחדרים/וילות מטבח ולי זה היה ממש חשוב בגלל הצליאק. הוילה שבחרנו בנויה על שטח של 260 מ”ר ומכילה 2 חדרי שינה, מטבח, סלון גדול, 2 חדרי שירותים, 4 מקלחות (!!!) בוילה ותחת כיפת השמיים, אמבטיה ענקית, בריכה גדולה ופינת זולה מקסימה.

שימו לב שבתאילנד מלונות מציעים דילים שווים ביותר למי שנשאר מעל 7 לילות במלון אחד, ואנחנו נשארנו 13 לילות, כך שהמחיר היה אטרקטיבי ביחס לתמורה. קיבלנו גם סכום יומי לבזבוזים במלון (room service, מסאז’ים וכו’) ע”ס 1,500 באט (150 שקל), משתלם ביותר!

במלון עצמו יש חדר כושר, בריכה גדולה עם מתנפחים, מספר מסעדות, מועדון ילדים חמוד, השכרת אופניים, משחקי חצר, קיר טיפוס אבל מה שהכי קנה אותי זה השקט והאוירה האותנטית. ברור שעם הללא גלוטן שלנו, כבר הכירו אותנו ובכל ארוחת בוקר כבר היו ערוכים לקראתנו. פלוס ענק.

למרות המרחק מהמרכז, אני שמחה שנשארנו במלון הזה- תפוסה חלקית ביותר ותחושה שאנחנו לפעמים לבד. צוות אדיב מאוד שרק מחפש איך לגרום לך להרגיש רצוי. בכל החופשה שלנו פגשנו במשפחה ישראלית אחת בלבד במלון הזה.

באיזור המלון תמצאו:

המלון נמצא ליד מלון Anantara Mai Khao שהוא מאותה רשת ויכלנו להשתמש במתקניו בצורה חופשית. חוף הים צמוד למלון Anantara, לכן היינו צריכים ללכת מרחק הליכה של 5 דקות מהמלון Avani שלנו (דרך יפהפיה בשביל שמורכב מגשרים כאילו בתוך ג’ונגל). אפשר גם לרחוץ בבריכה המהממת של המלון ולהשתתף במגוון חוגי יוגה ופילאטיס.

שני מרכזים מסחריים– Turtle Village ו- Mai Khao Plaza (במפה), שני מרכזים מסחרים קטנים עם קצת חנויות, בית מרקחת, מרכז ספא (זול יותר מהמלון), חנויות בגדים, בתי קפה ו-“7/11”.

מלון Marriot Mai Khao- חמש דקות הליכה מהמלון שלנו יש את מריוט, מלון ענק עם אינספור מתחמים ו…מסעדות עם תפריט ללא גלוטן! כיאה לרשת מערבית שהיא תאגיד ענק, יש התחשבות בכל סוגי האלרגיות ומגבלות האוכל. חוץ מזה… ממש נחמד להסתובב שם. אנחנו היינו במסעדות Andman Grill ו- Siam Deli (מסומן במפה)

תאילנד פוקט ללא גלוטן
המטבח בוילה
תאילנד פוקט ללא גלוטן
הבריכה בוילה שלנו
תאילנד פוקט ללא גלוטן
הבריכה במלון
תאילנד פוקט ללא גלוטן
מנה ללא גלוטן מה-Room Service במלון
תאילנד פוקט ללא גלוטן
פנקייקים ללא גלוטן לארוחת הבוקר
תאילנד פוקט ללא גלוטן
לחם ללא גלוטן במלון- פחות לטעמנו
מנת ילדים במסעדת Andman Grill במלון מריוט

המטבח התאילנדי והשימוש בגלוטן-

אמנם רווחת ההנחה ש”לא משתמשים בגלוטן במטבח האסייתי”, אך זה לא נכון! המטבח האסייתי מכיל הרבה קמח חיטה וגלוטן ממקורות שונים (למשל שעורה Barley)!!! 

אוכל רחוב– אין מה לדבר, נקסט. אבל ברצינות, רק עמדות התירס המטוגן חופשיות מגלוטן (רק תשימו לב שלא מקמחים אותו).

רטבים– כל מנה כמעט תכיל רוטב כלשהו. הרטבין שמשתמשים בהם רוטב סויה, רוטב דגים ורוטב צדפים, שלרוב יכילו גלוטן. אפשר להביא רוטה סויה מישראל ולבקש שישתמשו בו ואפשר גם לבקש מנה ללא רוטב (אמרתי הרבה “no sauce” בטיול).

דברי חלב– חשבתי שבקלות אוכל לקנות מעדנים למאיה בסופר אך לא כך! קניתי ב-“7/11” (יש סניפים בכל תאילנד) שוקו שנראה לי תמים וביקשתי מהפקיד במלון להקריא לי רכיבים. על רוב המוצרים אין כיתוב באנגלית. הפקיד הפנה את תשומת ליבי לרכיב שנקרא “אבקת חלבון” שמכילה גלוטן ומסתבר שבתאילנד מאוד נהוג להוסיף אותה לדברי חלב… חלב רגיל אין בעיה.

גלידות– כל הגלידות הארוזות בסופרים עלולות להכיל גלוטן או מכילות! כמובן מה שרשום באנגלית. הגלידה היחידה שבמרכיבים לא מצאתי עדות לגלוטן זו גלידת תירס אורגנית 100% (וואי, לא לטעמנו). כן התפנקנו בגלידה במלון שהיתה על בסיס סורבה (בטעמי מנגו, אננס, תות מפנקים) וסמכתי עליהם.

שייקים ברחוב– לרוב אין בעיה, רק צריך לשים לב שאין להם עוגיות למיניהן.

תאילנד פוקט ללא גלוטן
הגלידה היחידה שאכלנו בטיול- רק במלון
תאילנד פוקט ללא גלוטן
סניף "7/11"- זהירות, רוב החטיפים מכילים גלוטן

מסעדות ו”כרטיס מסעדות”

לפני הטיסה חשוב מאוד להדפיס כרטיס מסעדות, מסמך פשוט בשפה התאית שמסביר מהו “ללא גלוטן” ועל מה אסור לאכול. אני הדפסתי כרטיס בתאית באתר הזה.

שימו לב שהרבה המלצות באינטרנט על מסעדות שמגישות תפריט ללא גלוטן בחלקן אינן רלוונטיות כי הרבה מקומות נסגרו/התמזגו בקורונה.

צ’יפס והמבורגר– לרוב אין עם זה בעיה ובכל מקום יבינו שיש לטגן את הצ’יפס בנפרד והקציצה ללא תבלינים, אבל לא בכל מקום יש לחמנית המבורגר ללא גלוטן.

אטריות/פסטה– לא כל מסעדה מחזיקה פסטה ללא גלוטן, אבל כל מסעדה מחזיקה אטריות אורז. פאד תאי זו מנה שאכלנו המון בטיול, וכמובן יש לבקש רוטב סויה ללא גלוטן ואם אין, אז No Sauce.

כמה מסעדות מומלצות עם סימון תפריט ללא גלוטן/גילו התחשבות (כולן נעוצות במפה שלי):

  • Andman grill– מסעדת בשרים במלון Marriot Mai Khao
  • Siam Deliמסעדה בסגנון אמריקאי במלון Marriot Mai Khao
  • Soulמסעדה טבעונית עם חלק נכבד בתפריט שהוא ללא גלוטן ב-Karon Beach
  • La salaמסעדה בסגנון הודי במלון Anantara Mai Khao
  • Tree house מסעדת שף בסגנון יפני במלון Anantara Mai Khao. המחירים בהתאם והשף יצא מגדרו להכין סושי מיוחד ללא גלוטן למאיה והאווירה אחת המיוחדות שחוויתי.
  • Blue Tree– פארק מים שבו מסעדות עם סימון תפריט ללא גלוטן/חיטה (נכנסתי לשתי מסעדות שבהן היה תפריט כזה).
  • Three monkeys- אמנם ברשת שפע המלצות על המסעדה, אבל כשבאנו לא הבינו מה זה ללא גלוטן והיו בהלם. מסתבר שחלו במסעדה שינויים אחרי הקורונה… אז הכינו למאיה אורז וצ’יפס בנפרד. והמקום עצמו מיוחד מאוד כמו בתוך ג’ונגל ויש מתחם אומגות צמוד (לא ניסינו).
  • Dolci&Delizie– קונדיטוריה עם מבחר קינוחים ללא גלוטן שהמליצו לי עליה, לצערי לא יצא לנו לבקר שם.

מה עושים עם הגעתם למסעדה ואין כלום ללא גלוטן והצוות לא מבין אנגלית? לבקש מנת אורז, צ’יפס בטיגון נפרד וירקות ללא רוטב. כשאין ברירה, אז אין ברירה.

לסיכום עניין האוכל ללא גלוטן, כל מלון מרשת גדולה/מערבית/יוקרתית (Anantara, Avani, Hilton, Marriot וכו’) תתחשב בכל מגבלה של אוכל! תהיה מודעות ורצון רב לעזור (אני מקווה). כמעט בכל מלון כזה יהיו מסעדות עם תפריט ללא גלוטן, כך שלא משנה איזה מלון תבחרו- תראו אילו בתי מלון יש מסביב(: שיהיה לכם מבחר.

תאילנד פוקט ללא גלוטן
מסעדת La Sala- מנה ללא גלוטן
תאילנד פוקט ללא גלוטן
מסעדת Soul- פסטה ללא גלוטן וטבעונית!
תאילנד פוקט ללא גלוטן
לזניה טבעונית וללא גלוטן במסעדת Soul
תאילנד פוקט ללא גלוטן
סושי מיוחד למאיה- מסעדת Tree house
תאילנד פוקט ללא גלוטן
כשאין ברירה- אורז, צ'יפס וירקות
תאילנד פוקט ללא גלוטן
פאד תאי- המציל התמידי, הכי טעים היה במלון שלנו

אטרקציות

אנחנו משפחה שלא ממש אוהבת למלא את הטיולים שלנו במלא אטרקציות, אוהבים את הרוגע בחוף הים/מלון/וילה עם בריכה. עם זאת עשינו כמה אטרקציות נחמדות:

  • פארק מים Jungle splash– פארק מים נחמד מאוד כ-10 דקות נסיעה מהמלון שלנו. יש שפע מגלשות לכל הגילאים. שימו לב שאסור להכניס אוכל! אני הראיתי להם את כרטיס המסעדות ואישרו לי להכניס כריכים. אין שם ממש משהו ללא גלוטן, אלא עם תירס נחשב (הוא טעים!).
  • פארק מים Blue tree– מתחם ענק שחוץ מפארק מים יש בו אומגות, מתחם נינג’ה, שיט קאנו, חנויות, מסעדות…הייתי אומרת שמתאים לילדים גדולים יותר, אבל נהנינו מאוד, כולל העובדה שיש שתי מסעדות עם סימון ללא גלוטן בתפריט.
  • שיט איים– הזמנו את השיט באפליקציית Grab וביקרנו באיי קופיפי, האי קאי, מפרץ הקופים, האי מאיה ועוד כמה עצירות במפרצים קסומים עם מי תורכיז וחולות לבנים כדי לשנרקל. בעניין האוכל, ממליצה לקחת אוכל ללא גלוטן לדרך. בעצירת ארוחת צהריים שהיתה כלולה במחיר הכינו למאיה צ’יפס בנפרד וטיגנו לה עוף ללא תבלינים.
  • יום טיול עם מדריך בפוקט– גם הזמנו באפליקציית Grab וביקרנו ב: פסל בודהה הגדול, מקדש וואט צ’אלונג, תצפית על העיר פוקט והעיר העתיקה. הסיור מתחיל באיסוף מהמלון ע”י נהג ומדריך שמסתובבים איתנו כל היום. מומלץ! נהנינו מאוד!
  • Karon beach, Kata beach– מקומות מרכזיים בפוקט עם חופים יפהפיים, טיילת, חנויות ומגוון מסעדות ומלונות. לקחנו מונית להסתובב שם. נחמד אבל מעט המוני. מצד שני, הרבה מקומות נסגרו עקב הקורונה.

טיפ קטן-גדול: הורדנו אפליקציית “grab” שזו אפליקציה מאוד פופולרית במזרח אסיה ודרכה ניתן להזמין מוניות, אטרקציות בהנחה, מקומות במסעדה ואפילו מצרכים בסופר. בעניין האטרקציות והמוניות די חרשנו עליה.

תאילנד פוקט ללא גלוטן
סימון אלרגנים ב- Blue Tree (לא תמיד "ללא חיטה"=ללא גלוטן)
תאילנד פוקט ללא גלוטן
פיש אנד צ'יפס ללא גלוטן ב- Blue Tree
תאילנד פוקט ללא גלוטן
שיט איים

קניות בסופר המקומי

בפוקט יש כמה רשתות של סופרים, אנחנו ביקרנו ב-Villa Market, סופר ענק שיש בו הכל, גם מוצרים ללא גלוטן. שימו לב שאין מחלקה יעודית לללא גלוטן- המוצרים שלנו ממוקמים על מדפים לצד מוצרים עם גלוטן. למשל, פסטה ללא גלוטן תהיה לצד פסטה עם גלוטן, קמח ללא גלוטן יהיה לצד קמח עם גלוטן וכו’. יצאנו עם שלל לא קטן.

אנחנו ביקרנו בסניף Villa Market בכתובת 61/9 หมู่ที่ 10 Chao Fah Tawan Tok Rd, Chalong, Mueang Phuket District, Phuket 83130, שהוא חלק מקניון ממש נחמד עם חנויות ובתי קפה. אם כי המקום היה 50 דקות נסיעה מהמלון שלנו. מי שלן במרכז פוקט- הסניף הזה בשבילו.

יש גם סניף של סופר “7/11” בכל מקום, אבל בסניף שביקרתי בו לא היה כלום ללא גלוטן.

מדריך מקומי שעשה לנו טיול יום בפוקט הסביר שתאילנדים מכבדים את כל האזרחים והתיירים שפוקדים את המדינה, לכן יהיה “משהו” לכל אחד מהם (וללא גלוטן זה אחד מהם). לא מפתיע- בפוקט יש רק 500 אלף אזרחים תאילנדים והשאר הם אזרחי מדינות אחרות. דוגמא לכך היא כיתוב רב ברוסית על גבי מוצרים, שלטים וכו’- עדות למספר הגבוה של התיירים/תושבים מרוסיה.

תאילנד פוקט ללא גלוטן
סופר Villa Market
תאילנד פוקט ללא גלוטן
מבחר קמחים ללא גלוטן ב- Villa Market

צידה במזוודה-

זה כמובן אינדוודואלי, אבל מבחינת מצרכים ללא גלוטן הבאתי כמה דברים ובחצי מהם לא השתמשתי כי קניתי בסופר:

  • רוטב סויה ללא גלוטן
  • חטיפים ללא גלוטן (בתאילנד לרוב תמצאו רק צ’יפס בטעמים כחטיף, למשל Lays, אז מומלץ להביא במבה, אפרופו…).
  • עוגיות ללא גלוטן- לא מצאתי בסופר בתאילנד
  • קרקרים ללא גלוטן
  • לחם ללא גלוטן (באריזת ואקום)
  • קמח רב-תכליתי ללא גלוטן- 2 חבילות (מצאנו קמח ללא גלוטן בסופר אבל הוא היה פחות מוצלח)
  • פסטה ללא גלוטן (למרות שיש בשפע בסופר)
  • קורנפלקס ללא גלוטן
  • מרק עוף (תבלין)- לבישול במטבח אם יש
  • שוקולית

תרופות וציוד משלים

גם פה כל מקרה לגופו אבל אני היפוכונדרית ולכן ארזתי עימי:

  • משככי כאבים למבוגרים ולילדים
  • אנטיביוטיקה למבוגרים ולילדים
  • קרם הגנה 100SPF (קרם ההגנה שהבאתי מהארץ היה חלש, ממליצה לקנות שם)
  • פניסטיל משחה וטיפות
  • משחה להקלת כוויות
  • משחה אנטיביוטית
  • משחה נגד פטריה
  • תרסיס אף
  • סינטומיצין (דלקת בעין)
  • אלכוהול רפואי
  • משחה להרפס (זובירקס)
  • קל-גרון
  • קל-בטן
  • אל-תוש
  • סטופ איט (לשלשולים)
  • כדורים נגד בחילה/צמיד נגד בחילה
  • משחה להקלת טחורים
  • פדים/גזה
  • פלסטרים
  • פרוביוטיקה
תאילנד פוקט ללא גלוטן
הדרך שמובילה לחוף היום

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. I am extremely inspired with your writing talents and alsowell as with the layout in your blog. Is this a paid topic or did you customize it yourself? Either way stay up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

כתיבת תגובה